top of page
2024-01-10 15.38_edited.jpg

Unna dig en skön retreat i lantlig miljö - med hästen som mentor för lugn i kropp och själ

Glöm stressen,
finn lugnet i Glömtomt

Förhandstitt - lanseras under 2024!

Trött?

Energilös?

Behov av att ladda batterierna?

Kom ut i skogen

och hitta tillbaka till din kraft - vi lovar att du återvänder med helt ny glöd! 

2023-12-27 00.58.33-49.heic

I skogarna kring Glömtomt bor både Änglar och Troll... Här finner du ro för kropp och själ, och du får möjligheten till guidning av gårdens fantastiska mästare - hästarna Midtway, His Heart, Alfons och Alex!

 

I det gamla torpet serveras väl genomtänkta måltider och du sover som en Prins eller Prinsessa i tystnaden vid skogens rand. Du vaknar till fågelkvitter och förhoppningsvis solens strålar. Lugnet är påtagligt.

 

Efter frukosten får du lära känna hästarna lite mera. Kanske en promenad i den lummiga skogen. Under dagen kommer du att möta hästarna ytterligare och vi kommer att, tillsammans med dem, ha en väldigt avkopplande övning. Dagen fortlöper med både egen tid och de tillval du har gjort - kanske ett yogapass i skogsbrynet eller ett skönt bad i den vedeldade bastun? 

Oavsett dina personliga val kan vi lova dig att när du lämnar Glömtomt söndag eftermiddag är det med ett stort lugn, en känsla av frid och med nya krafter för kommande äventyr i livet!

Energi!

Under en helg i Glömtomt skrattar vi mycket, delar erfarenheter och minnesvärda situationer och mår riktigt bra. Vi njuter av god och vällagad mat, rör på oss lagom mycket, inspireras av de olika aktiviteterna och tar för övrigt dagen som den kommer. 

Möt hästarna i stillhet

Vi umgås med hästarna i deras vardagliga miljö. Det ger dem lugn och trygghet. Vi provar på något som kallas 'Mediterranean Work'; en kommunikationsform som är mycket meditativ, och som älskas av såväl människa som häst. Hästarna ger oss otroligt mycket värme och positiv energi. De ger oss lugn och kärlek.

Sköna promenader

I omgivningarna erbjuds vackra vyer, över ängarna eller i skogen. Promenader är ett givet inslag för dig som vill insupa naturens energier, och du blir skönt trött och kan vila en stund när du kommer åter till stugan!

2023-08-07 20_edited_edited.jpg
2020-08-02 15.20.13.jpg

Vila

Omgiven av naturen vilar du på ett djupare plan än du någonsin kan göra i miljöer med många människor, mycket ljud, kemiska dofter och allmän stress. Unna dig att vila. Din kropp och din själ kommer att tacka dig.

Trädgårdens guld

Beroende av säsong njuter vi av vad trädgården erbjuder; till exempel en frukost med nykokt kaffe, yoghurt, hemmagjord müsli och hallon eller vinbär direkt från busken.

2023-08-01 18.55.37.jpg
2023-10-24 10.59.42.jpg

Relax och bastu

Den trivsamma relaxen i bastuhuset bjuder in till exempelvis goda snittar och ett glas bubbel. Njut i fulla drag av skymningsljuset som lyser in genom de generösa fönstren - eller av en värmande stund i den vedeldade bastun!

Augustikvällar

När kvällarna börjar bli mörkare under senare delen av sommaren är det mysigt att kunna sitta utomhus i lyktornas sken. Det är sparsamt med myggor, gräshoppornas sång överröstar våra annars så högljudda tankar och vi njuter av den ljumma sensommarnattens intåg.

2023-08-12 22_edited.jpg
2023-10-24 10.51.52.jpg

Höstens skönhet

En höstdag kan vara sagolikt vacker! Besök oss ända in i oktober månad och njut av jordiga dofter och kulörer!

Retreat i mellandagarna eller kring Trettonhelgen kan vara oerhört mysigt - att krypa in i stugan när vinden viner och snön yr, lyssna till brasan som sprakar i vedspisen och värma sig inifrån med lite glögg...

2023-12-21 04.26.28-2.heic

Så släpp taget en helg och kom ut till oss!

Boosta din energi!

Lukta på blommorna!

Upplev allt det vackra!

Upplev stillheten i skog och mark!

Unna dig att chilla lite!

Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Njut i skog och mark!

bottom of page